• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

 



DefineTV

Moğolistan'nın Nogoontal alanında yüksekliği 2 metreyi geçen 4 adet taşın bulunduğu 2.5 х 2.5 metre ebadında bir alan keşfedildi. Eski bir Türk asilzadesine ait mezar olabileceği tahmin edilen alandaki yayvan taşta, boynuz ve çiçeksi nakışlar dikkat çekiyor
Tekirdağ Müze Müdürlüğünce, Marmaraereğlisi ilçesinde daha önceki yıllarda yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Perinthos Bazilikası'nın ziyarete açılması için rölöve ve restorasyon çalışmaları hazırlandı.
Zeus ve Kronos arasındaki anlaşmazlık, Dünya’yı ve gökleri sarsmıştı. Savaş kazanıldıktan sonra, idareyi yeni bir nesil ele aldı: Olimposlular. Bunlar, klasik mitoloji boyunca kahramanlıklarıyla tanınan tanrılar ve tanrıçalardır. Olimposluların saltanatı evrene denge ve istikrar sağladı ve egemenlikleri sıkıcı olmaktan çok uzaktı. Bu tanrılar ve tanrıçalar güçlü kişiliklere sahiplerdi ve güçlü duygular tarafından yönetiliyorlardı. Şimdi, kudretli Olimposlular ile tanışacaksınız.
Burdur'un Ağlasun ilçesindeki "aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen 5 bin yıllık Sagalassos Antik Kenti'ni 1 Haziran-31 Ekim döneminde 30 bin kişi ziyaret etti.
Keklik, güvercin ve kelebek aynı mantalitenin ürünüdür hepsi aşağı yukarı aynı anlamı taşır hepsi bayanlara hitaben yapılmıştır. genel olarak barışı ve sevgiyi temsil eder.
Urartular diğer eski medeniyetlerde olduğu gibi ölüm sonrası hayata inanan medeniyetlerdendi. Urartuların dünyada ölümden sonrada yaşamaya devam edecekleri inançları oldukça kuvvetli idi bu sebeptendirki soylular ve zenginler mezarlarını oda yada ev gibi yaptırmış ve kullandıkları eşyaları bu mezar odalarına koymuşlardır.
Antik çağda her kavmin kendine özgü ölü gömme gelenekleri ve bu gelenekler arasında bazı farklılık ve ayrıcalıklar yapılan sistemli kazılar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Frigler’de ölü gömme gelenekleri ve tarzı mezara bırakılan mezar eş- yalarının çokluğu ve değişik malzemeler kullanılması açısından bazı farklılıklar oluştururlar. Frigler’de ölü gömme tarzında da bazı farklılıklar vardır.
Ölüm; geçmişten günümüze filozofların, şairlerin ve ozanların bir besin kaynağı olarak faydalandığı, toplumun temel ögesi olan bireylerinin ise zorunda kalmadıkları süre boyunca kaçındığı bir konu olarak hayat perdesinin karanlık kulisi arkasında bekleyen, zamanı geldiğinde sahneye çıkıp kaçınılmaz tiradını seslendiren bir gerçek olarak hayatımızda yer edinmiştir.
İlkel Anadolulu ve Hint Avrupalı olmak üzere iki ana bölüme ayrılan Frigler‟in dini, çok tanrılı bir din sistemine dayanmaktadır. Bundan dolayı Frigler‟in adını ve sayısını bilmediğimiz birçok tanrı ve tanrıçaları olmalıdır. Adını bildiğimiz Frig tanrı ve tanrıçalarının belli başlıları: Kybele, Sabazios, Men/Manes, Yunanlılar‟ın tanrı Zeus‟una tekabül eden tanrı Papas, Attis ve Midas‟tır. Ancak Frig tanrıları denilince hemen akla gelen tanrıça Kybele‟dir,
Geçmiş toplumların törenlerini inceleyip araştırmak, aynı coğrafyada yaşayan toplumlarının bugününe ve yarınına daha sağlıklı bakmaları için çok önemlidir. Bu makalemizde, Anadolu’nun kadim toplumlarından olan Hititler’de ölü gömme ve Hititler’de Ölü Kültü hakkında konuşacağız.
Mezopotamya yaşamış antik medeniyetler genelde totemizm etkisi ile ölü gömme geleneklerini şekillendirmişlerdir. Sümer ve diğer büyük uygarlıklarda, soylular genelde hayvan lakapları taşırlardı. Sembolleri ve işaretleri hayvan figürlerinden oluşurdu. Bu durum eski mezopotamya kültüründe totemizmim ne kadar büyük izler bıraktığını bizlere göstermektedir. Bu milletlerde krallar köpek, kuzu, akrep, kartal gibi hayvan isimler almışlardır.
Defineye giden yolda akla mantığa sığmayacak çok çeşitli tuzaklar vardır. özellikle büyük definelere ulaşana kadar pek çok tuzakla karşılaşırsınız. Gerçek şudurki tuzaklar en çok kral mezarları diye tabir ettiğimiz mezar türlerinde olur, aynı şekilde eşkiya gömüleri tuzağın en çok rastlandığı gömülerdir. Eşkiyalarda rastladığımız tuzak çeşitleri ise zehirdir, özellikle altınları zehirleyip gömdüklerini biliyoruz, altınların üzerine serpilen zehirlere karşı da çok dikkatli olmak gerekir. Bazen paranın kendi oksidi bile zehirlenmemize neden olabilir. Diğer tuzaklar ise kum tuzağı, su tuzağı, dönen merdivenler, üzerinize düşen taşlar, fırlayan oklar, köprü kemerlerindeki ayak taşları, girişin göçmesi, çift taraflı çalışan kılıçlar gibi bir çok tuzak çeşitleri vardır. girişin yada tünelin göçmesi dediğimiz genelde tümülüs girişlerindeki tuzaklardır, tünelin belli bölümünde tuzak çalışıp tünel bir anda üstten akan parça taşlarla dolar. ne kaçacak nede kıpırdayacak vaktin vardır anam demeden tonlarca taşın
 6 
Sosyal Medya

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam112
Toplam Ziyaret305547
Site Haritası